Reisreportage Zuid Afrika

Van 19 april tot 12 mei 2011 hebben we per auto een rondreis in Zuid Afrika gemaakt.  Een prachtige reis waar we veel indrukken hebben opgedaan, een impressie hiervan vindt u op deze website. Met uitzondering van twee hadden we vooraf alle overnachtingen geboekt. We zijn in de gebieden geweest die hier onder worden genoemd en waar per deel een fotoreportage van is gemaakt.
 

   
Cradle of Humankind waar in de grotten vele fossiele overblijfselen van mensachtigen (waaronder mrs. Ples) zijn gevonden.  Ook zagen we hier (binnen 24 uur nadat wij in Afrika waren geland) leeuwen! In het Rhino & Lion Nature Reserve  zagen we de volgende dag witte leeuwen, wilde honden, neushoorns en struisvogels.   Pelgrimsrest en Blyde River Canyon
De Blyde River Canyon (ook bekend als de panoramaroute).  Van Graskop hebben we een uitstapje naar Pelgrimsrest gemaakt en de volgende dag de mooie natuur van de Blyde River Canyon bekeken. Helaas nog niet helemaal gewend in Zuid Afrika en niet op tijd geld gepind. We reden dan ook met te weinig cash het privé park (ca. 50 km. van het Paul Kruger Park) in.
 
  Thornhill Lodge. Hier hebben we een gamewalk en een  gamedrive (rond Thornhill Lodge en in het Paul Kruger Park) gemaakt. Daarnaast hebben we een opvangcentrum voor luipaarden bezocht.
   
Het Paul Kruger Park. Het meest indrukwekkende was toch wel de kudde olifanten die uit het bos kwam en overstak op de plaats waar wij net daarvoor nog met de auto stonden. Of waren het toch de leeuw of de hyena’s in de berm van de weg?  Vorm jezelf aan de hand van de foto’s een mening.   Swaziland.  Het doet armer aan dan Zuid Afrika en ook het aantal mensen langs de weg die om geld bedelen is groter dan in Zuid Afrika waar met name mensen staan te liften.  In Swaziland bezochten we een dorpje waar de gebruiken van de Zulu’s werden gedemonstreerd.   iSimangaliso Wetland Park (St. Lucia) lijkt wel één groot resort.  Alles geregeld, met uitzondering van de nijlpaarden die niet in bedwang te houden zijn ;) Bewaking in het gehele dorp. Hier genieten we van het strand en bewonderen in een park allerlei soorten en maten krokodillen. Tijdens een tocht over de rivier zien we veel nijlpaarden. Van hieruit maken we ook nog een gamedrive naar het Imfolozi Hluhluwe Game Reserve.
 
   
Salt Rock, een plaatsje aan de Oostkust en ca. 50 km. van  Durban. Naast een strandwandeling bezoeken we  in Umhlanga Ridge een gigantisch winkelcentrum. Ook dit is Zuid Afrika. 
 
  Drakensbergen en Golden Gate  zijn de gebieden waar wij enkele mooie wandelingen hebben gemaakt. Onder meer met Cedric die ons de rotstekeningen heeft laten zien.   Golden Gate
       
Johannesburg. Hier hebben we niet meer gezien den het Apartheidsmuseum en het vliegveld;). Het eerste indrukwekkend, het tweede uit noodzaak.